In het PPP familiebeleid is vastgelegd hoe Psychologen Praktijk Putten omgaat met uw familie en naasten. Familiebeleid regelt de voorwaarden en de manier waarop familie en naasten benaderd en betrokken worden. Het geeft kaders voor de wijze en het moment waarop zorgverleners informatie uitwisselen met uw familieleden, hen bij de zorg betrekken en – indien nodig – ook zelf ondersteunen.
Door het familiebeleid is het informeren en ondersteunen van betrokkenen niet meer afhankelijk van een individuele hulpverlener, maar wordt uitgevoerd volgens vastgelegde en geborgde richtlijnen. Concreet wordt het PPP familiebeleid vorm gegeven door:
De cliëntenraad: een medezeggenschapsorgaan dat de collectieve belangen van familie en naasten behartigt binnen PPP.
De familievertrouwenspersoon is een onafhankelijke professional die zich inzet om de communicatie tussen hulpverlening en familie of naasten te verbeteren en professionele zorg en de zorg voor uw naasten zo goed mogelijk af te stemmen.
Vastgelegde Richtlijnen voor de omgang met familie en naastbetrokkenen, hun informatievoorziening, hun betrokkenheid in het zorgproces en hun ondersteuning. E.e.a. is vastgelegd in het handboek PPP (Administratieve Organisatie).
Een klachtenregeling voor familie en naasten, waar zij terecht kunnen met klachten over de manier waarop zij bejegend en begeleid worden. Hierbij kan de familievertrouwenspersoon coördineren.
Familievertrouwenspersoon.
Wanneer u als familie of naasten te maken krijgt met iemand die psychiatrische problemen heeft, dan kan dit veel vragen oproepen. Vragen over de hulpverlening, maar ook over zaken die u in de opvang en ondersteuning aan het thuisfront tegenkomt. Het kan zijn dat de hulpverlener uw vragen niet naar tevredenheid beantwoordt. Of dat u verschilt van mening met de hulpverleners over de aanpak van de problematiek.
In zulke gevallen kunt u terecht bij de familievertrouwenspersoon van PPP: Rolf Sterk, een externe zorgverlener. U kunt uw verhaal bij hem kwijt als het even teveel wordt of als u behoefte heeft aan iemand die luistert. De familievertrouwenspersoon geeft advies, ondersteuning en kan bemiddelen tussen u en de hulpverlener. De familievertrouwenspersoon heeft een onafhankelijke positie en stelt zich altijd onpartijdig op. Uw privacy is daarbij altijd gewaarborgd.